Wie zal dat betalen... Zoete lieve Gerritje?

De SP Gelderland heeft recent een plan gelanceerd om gratis reizen met Openbaar Vervoer in Gelderland mogelijk te maken voor iedereen. Nou ja, voor iedereen... het gaat om reizen buiten de spits. Tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur, wanneer de meeste forenzen naar hun werk gaan, moet er gewoon betaald worden.

Gratis bestaat niet 

Gratis houdt in dat de rekening door een ander betaald moet worden. In dit geval onder andere door mensen die niet kunnen kiezen wanneer ze naar hun werk gaan. En dat zijn er nog steeds heel veel.

Er zal dus geen verschuiving plaatsvinden van reizen in de spits naar reizen buiten de spits en dus blijven de bussen in de spits overvol. Alleen lijkt het voor de hand te liggen dat de tarieven zullen stijgen als de rest van de dag niet wordt betaald voor reizen met de bus.

Geen oplossing voor problemen
De VVD is daarom van mening dat dit plan niets gaat bijdragen aan het probleem van fileleed en overvolle bussen in de spits, dat de SP hiermee wil oplossen. Het plan kost alleen maar geld dat onder andere door mensen die geen tijd of mogelijkheid hebben om buiten de spits te reizen, moet worden opgebracht.

VVD wil integrale aanpak
De VVD pleit daarom voor een integrale aanpak van mobiliteit, gebaseerd op reispatronen zowel met de auto, op de fiets als met het Openbaar Vervoer.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met VVD Statenlid Ans Huisman op het nummer: 06-41260805.