Warm afscheid van Bastiaan Meerburg als Gelders Statenlid

Bastiaan Meerburg nam vandaag afscheid als Provinciaal Statenlid in Gelderland.

VVD-fractievoorzitter Hans de Haan gaf aan dat we het enthousiasme en de betrokkenheid waarmee Bastiaan invulling gaf aan zijn Statenlidmaatschap gaan missen. In aanwezigheid van vriendin Marjolein, dochter Charlotte en zoon Vincent (zie foto) werd Bastiaan hartelijk bedankt voor zijn inzet in de afgelopen 7 jaar. Met name de agrarische sector zal hem zeker gaan missen.
Met de overhandiging van een paar klompen aan zowel Bastiaan, als Charlotte en Vincent werden al suggesties gedaan hoe de vrijgekomen tijd, besteed zou kunnen worden. 

In de Statenzaal werd afscheid genomen met een mooie speech die uit werd gesproken door plaatsvervangend Statenvoorzitter Kees van Baak omdat de Commissaris van de Koning geveld was door de griep. Tot slot werd de Statenpenning uitgereikt aan Bastiaan.


Daarna was het woord aan Bastiaan zelf:
 "Meneer de Voorzitter, beste collega‚Äôs, dames en heren, Dank u voor uw aardige woorden. Ik vind het bijzonder om afscheid te nemen van Provinciale Staten van Gelderland en voorlopig, van de actieve politiek. Ik had graag mijn termijn afgemaakt, maar soms word je geconfronteerd met veranderingen in je maatschappelijke leven of gezinssamenstelling. In mijn geval was het heugelijke feit van mijn directeurschap bij het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen de spreekwoordelijke druppel: na eerder de geboorten van onze 2 kinderen (Charlotte, inmiddels 5) en Vincent van bijna 2. Een Statenlidmaatschap en de spitsuur van het leven zijn uiterst moeilijk te combineren, zoveel is mij wel duidelijk geworden.

Een dergelijk afscheid biedt ook ruimte voor bezinning. Want wat doet er echt toe in het leven? De Engelse taal heeft daar een mooi werkwoord voor: What makes you tick? Een vraag die niet altijd makkelijk te beantwoorden is, maar wel goed om over na te denken". De integrale tekst treft u als bijlage aan.